Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σουφλίου-κύκλος νερού

Στις 3 Μαΐου τα τμήματα ΣΤ1, ΣΤ2 και Δ επισκέφτηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Σουφλί και παρακολούθησαν το πρόγραμμα με τίτλο “Πηγές νερού” το οποίο πραγματοποιήθηκε από τους κυρίους Κουτσούλα Ηλία και Μπαΐρα Χαράλαμπο.

Τα παιδιά παρακολούθησαν ενημερωτικό βίντεο σχετικά με το νερό και την αξία του. Ποια είναι η σύνθεση του νερού; Σε ποιες μορφές το συναντάμε; Πώς καταλήγει στις βρύσες μας; Είναι όλα τα νερά πόσιμα; Πώς μολύνονται οι υδάτινοι πόροι; Σε αυτά και σε πολλά ακόμα ερωτήματα δόθηκαν απαντήσεις και επεξηγήσεις.

Μετά το θεωρητικό κομμάτι ακολούθησε περιήγηση στην πόλη του Σουφλίου όπου οι μαθητές είδαν από κοντά το παραδοσιακό πηγάδι, το μαγκανοπήγαδο και το παλαιό παγοπωλείο της πόλης.

Τα παιδιά επισκέφτηκαν τρεις διαφορετικές πηγές όπου μέτρησαν τη θερμοκρασία του νερού, τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος, τον χρόνο ροής του νερού και πήραν δείγματα ώστε αυτά να αναλυθούν από τους ειδικούς και να διαπιστωθεί εάν το νερό των πηγών είναι πόσιμο ή όχι. Στο τέλος έγινε η σύγκριση των μετρήσεων που πραγματοποιήθηκαν και στις τρεις πηγές.

Ένα εξαιρετικό πρόγραμμα που υπενθύμισε σε όλους μας πως το νερό είναι πολύτιμο και η ρύπανσή του μας αφορά όλους.