Εκπαιδευτική επίσκεψη στο αποστακτήριο της Μάνης και στο Λαογραφικό Μουσείο των Μάρηδων

Την Τρίτη 29-11-2022 και την Τετάρτη 30-11-2022 οι μαθητές των Γ΄,Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου μας με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς και τον διευθυντή του σχολείου επισκέφθηκαν το χωριό Μάνη.

Πρώτος μας σταθμός το αποστακτήριο τσίπουρου του Συνεταιρισμού της Μάνης όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όλη τη διαδικασία απόσταξης του τοπικού παραδοσιακού ποτού . Ευχαριστούμε τους ανθρώπους του αποστακτηρίου για την πρόσκληση. Ιδιαίτερα τον πρόεδρο του Συναιτερισμού κ.Τσολακίδη Γεώργιο όπως και τον κ.Πουλιάκη Γεώργιο.

Δεύτερος σταθμός μας ήταν το Λαογραφικό Μουσείο Μάρηδων. Ένα ταξίδι στο χώρο και στον χρόνο…Μια αποτύπωση της ζωής της θρακικής αυτής φυλής σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων τους. 13 διαφορετικά χωριά και όμως τόσο ίδια. Ευχαριστούμε θερμά την κ. Ασπρογέρακα Αθανασία, την πρόεδρο της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Μάρηδων, για τον πολύτιμο χρόνο που μας αφιέρωσε και για την καλή της διάθεση να μας ξεναγήσει η ίδια στο μουσείο αλλά και τον σύζυγό της Ιωάννη Ασπρογέρακα για την δωρεά των βιβλίων με τίτλο “Τα ήθη και τα έθιμα της φυλής των Μάρηδων” από την προσωπική του συλλογή.