Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού σχολείου Διδυμοτείχου προσκάλεσε το θέατρο μαριονέτας ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ. Μια ιδέα που ομόφωνα αποφάσισε το ΔΣ να υλοποιήσει και με μεγάλη χαρά δέχτηκε ο Διευθυντής να δοθεί η παράσταση εντός του σχολείου.  

Το εργαστήρι κατασκευής και θεάτρου μαριονέτας ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ  έχει συμμετάσχει σε 27 διεθνή φεστιβάλ σε 13 χώρες στην Ευρώπη, Ν. Αφρική και Ασία.

Η παράσταση “Της μουσικής …τα νήματα”  ενθουσίασε τα παιδιά και το διδακτικό προσωπικό. Πρόκειται για μια κωμική παράσταση χωρίς λόγια αποτελούμενη από ξεχωριστά σκετς με 11 μαριονέτες σε ρόλους μουσικών  και δύο κουκλοπαίκτες που συμμετέχουν από την μια πλευρά σε μια παράσταση κουκλοθέατρου και από την άλλη σε μια παράσταση μιμικής με πρωταγωνιστές τους ίδιους. 

Οι μαριονέτες είναι κατασκευασμένες από ξύλο και χαρτοπολτό, κινούνται με πολύπλοκους μηχανισμούς, όπου ο χειρισμός απαιτεί συγχρονισμό και ακρίβεια, αναδεικνύοντας κάθε λεπτομέρεια στην κίνησή τους και παίζονται σε μαύρο φόντο.

Η παράσταση περιοδεύει οδικώς Ελλάδα-Βουλγαρία-Ρουμανία με αφορμή την συμμετοχή τους στο διεθνές φεστιβάλ ​Teatrul “Guliver” στο Galati της Ρουμανίας και το ΔΣ του σχολείου τους εντόπισε και τους προσκάλεσε για μια ξεχωριστή παράσταση για τα παιδιά του σχολείου μας.

Τέτοιου είδους παραστάσεις θεωρούμε ότι δεν πρέπει να χάνονται.