Τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017, διοργανώθηκε από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας η ημέρα της κρέπας. Η πρόταση για τη διοργάνωση αυτής της δράσης, έγινε από την εκπαιδευτικό της γαλλικής γλώσσας κ. Τζανόγλου Μαρία και η αποδοχή έγινε αμέσως δεκτή από το Σύλλογο και τον Διευθυντή του σχολείου.  Η δράση αυτή διοργανώθηκε στα πλαίσια του εορτασμού της ημέρας της Γαλλοφωνίας, που γιορτάζεται στις 20 Μαρτίου σε όλο τον κόσμο και της ημέρας της κρέπας που ήταν λίγο νωρίτερα στις 2 Φεβρουαρίου.

Η κ. Τζανόγλου μίλησε στους μαθητές της Δ΄, Ε΄και ΣΤ΄τάξης και έγινε προβολή σχετικού βίντεο. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι κάθε χρόνο αυτή τη μέρα σε κάθε σπίτι της Γαλλίας αναβιώνει το έθιμο της παρασκευής κρέπας. Σύμφωνα με έναν παλιό μύθο εάν δεν γίνονταν κρέπες την ημέρα εκείνη η σοδειά του σιταριού όλης της χρονιάς θα καταστρεφόταν. Το έθιμο λέει ότι κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της κρέπας κρατούσαν ένα νόμισμα στο χέρι και καθώς γύριζαν την κρέπα στον αέρα έκαναν και μια ευχή. Αν η κρέπα προσγειωνόταν και πάλι στο τηγάνι τότε η ευχή θα γινόταν πραγματικότητα. 

Με τη λήξη της ομιλίας μοιράστηκαν κρέπες σε όλους τους μαθητές από το Σύλλογο. Ευχόμαστε και του χρόνου να πραγματοποιηθεί η δράση αυτή γιατί πέρα από την εκμάθηση της γλώσσας, εντρυφούμε και σε κομμάτια πολιτισμού που αντιπροσωπεύουν τη χώρα στην οποία ομιλείται η γλώσσα. 

 

Αφήστε μια απάντηση