Πεντακόσια εξήντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης στις 29 Μαΐου 1453 και στον Ιερό Ναό Παναγίας της Ελευθερώτριας, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία, την οποία παρακολούθησαν οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας, παρουσία του Δημάρχου Διδυμοτείχου κ. Πατσουρίδη Παρασκευά, των Αντιδημάρχων κ.κ. Τοπαλούδη Ιωάννη, Κελεσίδη Αναστασίου, Γκουρλουμένου Δέσποινας, εκπροσώπου της 16ης Μεραρχίας, της Διευθύντριας Α΄/βάθμιας Εκπ/σης Έβρου, του Προϊσταμένου Εκπ/κών Θεμάτων και πολλών εκπαιδευτικών από τα σχολεία της πόλης του Διδυμοτείχου.

Μετά τη Θεία Λειτουργία εψάλη τρισάγιο στη μνήμη του μαρτυρικού Αυτοκράτορα και των πεσόντων συναγωνιστών του, από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ. Δαμασκηνό. Ακολούθησε ομιλία από το Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου κ. Αλεξανδράκη Παναγιώτη, με θέμα “Κωνσταντίνος ΙΑ΄ Παλαιολόγος, Αιώνιο Πρότυπο Θυσίας.  Στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα του μαρτυρικού Αυτοκράτορα και εψάλη ο Εθνικός Ύμνος από όλους τους παρευρισκόμενους.

Το δεύτερο μέρος των εκδηλώσεων, που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Παναγίας Ελευθερώτριας, περιλάμβανε στοιχεία για τον ανδριάντα του τελευταίου αυτοκράτορα, έργο του Σπύρου Γογκάκη, ποιήματα του Ερρίκου Κολοβού και προβολή ντοκιμαντέρ για την Άλωση.

 

Αφήστε σχόλιο