Α. Οι μαθητές της Γ΄ τάξης, στα πλαίσια  του Εκπαιδευτικού Ερευνητικού Προγράμματος  Αγωγής Υγείας, στην αρχή της παρουσίασης αναφέρθηκαν στη διαχρονική θρεπτική αξία που έχει το αλεύρι. 

Στη συνέχεια αναφέρθηκαν και στη θρεπτική αξία του αυγού, στα συστατικά του, στον τρόπο χρήσης του, καθώς και στις επιπτώσεις που έχει ο ανθρώπινος οργανισμός από την υπερβολική κατανάλωσή του. 

Στο τέλος δημιούργησαν τις παραδοσιακές θρακιώτικες λαγγίτες, χρησιμοποιώντας τα υλικά που παρουσίασαν. 

Β. Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμμετείχαν και οι μαθητές του τμήματος  της Γαλλικής γλώσσας. Δόθηκε η ευκαιρία στο σύντομο χρονικό διάστημα και με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού των Γαλλικών, να παρουσιάσουν την «κρέπα της Βρετάνης»,  η οποία έχει σχέση με τη θρησκευτική γιορτή της Υπαπαντής του Κυρίου.

Αφού διαβάστηκαν τα υλικά και η συνταγή και διαπιστώθηκε η διαφορά με την ελληνική συνταγή, οι μαθητές έφτιαξαν και απόλαυσαν μαζί με τις θρακιώτικες λαγγίτες και κρέπες της Βρετάνης.

Ο διευθυντής του Σχολείου ευχαριστεί το Προεδρείο του Συλλόγου των Γονέων και Κηδεμόνων για τα υλικά της συνταγής, καθώς και τις μητέρες των μαθητών που κατασκεύασαν τις παραδοσιακές λαγγίτες και τις πρόσφεραν σε όλα τα παιδιά. 

 

Αφήστε μια απάντηση