Οι μαθητές της Έκτης τάξης με τη συνοδεία των δασκάλων τους, Τερζή Πασχάλη και Παραπαγγίδη Αθανάσιο και το Διευθυντή του Σχολείου Αλεξανδράκη Παναγιώτη, στα πλαίσια του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής, επισκέφθηκαν, τη Δευτέρα 3-12-2012, το Δημοτικό Κατάστημα του Καλλικρατικού Δήμου Διδυμοτείχου.

Αρχικά, δόθηκαν γενικές πληροφορίες για το κτίριο και τους εσωτερικούς του χώρους, από το Διευθυντή του Σχολείου.

Στο τμήμα του Ληξιαρχείου και Δημοτολογίου, ο προϊστάμενος του τμήματος κ. Μπούρας Δημήτριος ανέλυσε στους μαθητές τις αρμοδιότητες και τη λειτουργία του τμήματος, παλαιότερα αλλά και τώρα με τις νέες καινοτομίες. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν και τα αντίστοιχα βιβλία του τμήματος. 

Στο τμήμα εσόδων και εξόδων, η κ. Κουκάκη Ευγενία τους  ανέλυσε τη σημασία και τη σπουδαιότητα του τμήματος, που αποτελεί τη βάση για τη σωστή λειτουργία του Δήμου.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τον τμηματάρχη προσωπικού κ. Γκιρτζιμανάκη Αθανάσιο,  ο οποίος αναφέρθηκε στην έκταση που καταλάμβανε ο Καποδιστριακός Δήμος Διδυμοτείχου και στη σημερινή του έκταση, καθώς και στις νέες αρμοδιότητες που μεταβιβάστηκαν στους Δήμους, με την κατάργηση των Νομαρχιών. Η επίσκεψη συνεχίστηκε στα γραφεία πρωτοκόλλου, προμήθειας και του λογιστηρίου.

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές να καθίσουν για λίγο στις θέσεις των Δημοτικών Συμβούλων, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δημάρχου. Δυστυχώς, η συνάντηση με το Δήμαρχο και τους αντιδημάρχους δεν πραγματοποιήθηκε, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών τους.

Η επίσκεψη τελείωσε με μια αναμνηστική φωτογραφία έξω από το Δημοτικό Κατάστημα.

 

 

 

Αφήστε σχόλιο