Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας

Το βραβευμένο θεατρικό έργο, «ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας» του Όσκαρ Ουάιλντ,  παρουσίασε η παιδαγωγική σκηνή του «Θεάτρου Δυτικής Αττικής», σε  θεατρική διασκευή του φιλολόγου – θεατρολόγου, Θάνου Ζήκα, στο αμφιθέατρο του Δήμου Διδυμοτείχου.

Την παράσταση  που παίχτηκε στις 23 Νοεμβρίου 2012, παρακολούθησαν οι μαθητές του Σχολείου μας, περνώντας τους μηνύματα ανθρωπιάς, αγάπης, αληθινής φιλίας, αλληλεγγύης, σεβασμού και δημιουργίας.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας αντικρίζει τις αδυναμίες και τις αδικίες που συμβαίνουν στην καθημερινότητα. Διαπιστώνει την παρακμή και υπερβολή της κοινωνίας μας και παρεμβαίνει.

Θυσιάζεται ο ίδιος δίνοντας ακόμα και τα ?μάτια? του, μαζί και το παράδειγμα, συμβάλλει, βοηθά και δίνει λύσεις για τη δημιουργία μιας καλύτερης, ποιοτικότερης και πιο ανθρώπινης κοινωνίας. Προτείνει αγάπη, αληθινή φιλία, αλληλεγγύη. Προτρέπει μέσα από πράξεις, καταστάσεις και γεγονότα να προστατέψουμε και να φροντίσουμε τις ψυχές μας, το πνεύμα μας, το περιβάλλον, τη φύση. Συμβουλεύει να αποκτήσουμε γνώσεις, σεβασμό, ήθος. Παρακινεί να κρατήσουμε ψηλά τις αξίες που κληρονομήσαμε, οικογένεια, πολιτισμό, ελευθερία.

Σκηνοθεσία: Θάνος Ζήκας, Μουσική: Σάκης Τσιλίκης, Χορογραφίες: Τζιμ Κάλλις, Σκηνικά – Κοστούμια: Κώστας Καπετάνος

Εδώ μπορείτε να ακούσετε το παραμύθι, όπως το διάβασε ο σπουδαίος ηθοποιός Δημήτρης Χορν, το 1977, για τη ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Πιλάβιου “Κάθε Σάββατο και κάτι άλλο“.

{flike}