Category: Γιορτές

Γιορτή για τη λήξη του σχολικού έτους 2017-18

Η σχολική χρονιά 2017-2018 έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο διευθυντής, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές ετοίμασαν διήμερες εκδηλώσεις.

Στις 14 Ιουνίου τα παιδιά παρουσίασαν τις χορευτικές τους ικανότητες, έπαιξαν θεατρικά και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου τα κέρασε κρουασάν και χυμό. Continue reading

Τσικνοπέμπτη στο Σχολείο μας

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου, την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018, γιόρτασε την Τσικνοπέμπτη, έχοντας την πιο καλή παρέα, τους μαθητές του σχολείου. Τα μέλη του Συλλόγου κεράσανε τους μαθητές σάντουιτς (λουκάνικο και τις αγαπημένες τηγανητές πατάτες των παιδιών) και χυμό. Φυσικά δεν έλειψαν τα πειράγματα και τα καλαμπούρια. Ας ενημερωθούμε όμως για την προέλευση της λέξης και του εθίμου. Continue reading

Προσφορά τεχνολογικού υλικού από το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων

Στην ομολογουμένως πολύ πετυχημένη γιορτή των Χριστουγέννων του σχολείου μας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά, στον Διευθυντή και στο εκπαιδευτικό προσωπικό που τη διοργάνωσαν και μας την παρουσίασαν.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου άδραξε την ευκαιρία και λόγω των ημερών παρέδωσε στον Διευθυντή για το σχολείο, έναν πλαστικοποιητή και έναν σαρωτή (scanner).

Ο Σύλλογος ανταποκρίνεται άμεσα στις ανάγκες του σχολείου γιατί σκοπός και στόχος του είναι η καλύτερη δυνατή προσφορά προς τα παιδιά μας.

Continue reading

Εκδήλωση (14-6-17): «Η ΘΡΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ»

Continue reading

Προετοιμασίες για τη λήξη του σχολικού έτους (9 Ιουνίου 2017)

Continue reading

Προετοιμασίες για τη λήξη του σχολικού έτους (8 Ιουνίου 2017)

Continue reading

Μεγάλη Σαρακοστή: Προετοιμασία για το Πάσχα

Τη Μεγάλη Σαρακοστή η Εκκλησία μας δίνει ευκαιρίες για να προετοιμαστούμε για το Πάσχα...

Τη Μεγάλη Σαρακοστή η Εκκλησία μας δίνει ευκαιρίες για να προετοιμαστούμε για το Πάσχα…
Η ζωή του χριστιανού μοιάζει με τη ζωή του αθλητή.

Κάθε αθλητής, όταν επιθυμεί να διακριθεί στους αγώνες που παίρνει μέρος, προετοιμάζεται όσο μπορεί καλύτερα, ώστε, όταν φτάσει η κατάλληλη ώρα να είναι έτοιμος. Αθλείται πολύ, προσέχει τη διατροφή του και ζει μετρημένη ζωή. Όπως οι αθλητές, έτσι και η Εκκλησία μας έχει ορίσει διάφορες περιόδους προετοιμασίας για το χριστιανό, ώστε να είναι έτοιμος να ζήσει τις μεγάλες γιορτές της Χριστιανοσύνης.

Τη Μεγάλη Σαρακοστή ο χριστιανός προετοιμάζεται για το Πάσχα

Η σπουδαιότερη περίοδος μιας τέτοιας προετοιμασίας είναι η Μεγάλη Τεσσαρακοστή ή Σαρακοστή όπως λέει ο λαός μας. Λέγεται έτσι, επειδή διαρκεί σαράντα μέρες και είναι σημαντική, διότι την περίοδο

?γι? αυτό και μας καλεί να συμ­μετέχουμε στις ακολουθίες της.

αυτή προετοιμαζόμαστε για να υποδεχθούμε τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση του Χριστού. Την περίοδο αυτή, που ξεκινά από την τελευταία Κυριακή των Απόκρεω και ολοκληρώνεται το Σάββατο του Λαζάρου, η Εκκλησία καλεί τον άνθρωπο να ζήσει, όπως και οι αθλητές πριν από τον αγώνα, μετρημένη ζωή! Continue reading

Μήνυμα της Ιεράς Συνόδου για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών

Αγαπητά μας παιδιά,
Τιμούμε σήμερα, εορτή των Αγίων Τριών Ιεραρχών, τους λόγιους ιεράρχες που έζησαν σε εποχή πολιτισμικά κρίσιμη, σε εποχή μετάβασης και μετασχηματισμού, άκρως ενδιαφέρουσα εξ απόψεως ιστορικών συγκυριών και ευκαιριών συγκροτήσεως, τόσο των κοινωνικών συνθηκών της ζωής, όσο και των υπαρξιακών κατευθύνσεων και του νοήματός της.
Ο Μέγας Βασίλειος, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος και ο Γρηγόριος ο Θεολόγος αγιάστηκαν μέσα από την βιοτή τους και χαρακτηρίζονται «ιατροί επιστήμονες των νοσημάτων της ψυχής και του σώματος, οδηγοί λαών και μεγάλα προπύργια», διότι έδρασαν σε όλους τους τομείς του καθήκοντός τους άμεσα, αναδεικνύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπον τη γνώση τους, την υπευθυνότητά τους, την πίστη τους και την αναγωγή των πράξεών τους στις θεμελιώδεις αξίες της ζωής.

Continue reading

Διανομή σχολικών ειδών

Σχολικά είδη (τετράδια, μολύβια, χρώματα κλπ.) μοίρασε εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός στους μικρούς μαθητές  (χριστιανούς και μουσουλμάνους) των 5 Δημοτικών Σχολείων της πόλεως του Διδυμοτείχου. Ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και να ευχηθεί τα δέοντα.
Τα σχολικά είδη που διενεμήθησαν είναι προσφορά της Μ.Κ.Ο. «Αποστολή»,  της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Πηγή: imdos.gr

Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά 2015-16

«Φανταστείτε τη σχολική ζωή σαν μια συναρπαστική περιπέτεια. Σκεφτείτε ότι θέλετε να ταξιδέψετε σ? έναν απέραντο ωκεανό. Θα χρειαστείτε ένα πλοίο αντοχής, γερό· με έμπειρους ναυτικούς σαν πλήρωμα· με ανθρώπους στο λιμάνι που θα φροντίζουν για σας και, πάνω απ? όλα, έναν καπετάνιο συνετό που θα κατευθύνει σωστά την πορεία σας, χωρίς να κινδυνέψετε από υφάλους και σκοπέλους.