Category: Διάφορα

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Σχολή Αστυφυλάκων

Την Τετάρτη 29/3/2023 και την Πέμπτη 30/3/2023 οι μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου μας μαζί με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη,στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, στη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου. Η αποστολή του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμότειχου είναι η σύγχρονη, επιστημονική, θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των Δοκίμων Αστυφυλάκων, η οποία αποβλέπει στην άρτια επαγγελματική κατάρτιση, τη γενική μόρφωση και την κατάλληλη σωματική και ψυχική προετοιμασία των εκπαιδευόμενων, με στόχο τη μεγιστοποίηση της προσφοράς αυτών στην Πολιτεία και στο κοινωνικό σύνολο. Έτσι, και οι μαθητές μας παρακολούθησαν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων βιντεοπροβολή με το ημερήσιο πρόγραμμα εκπαίδευσης των δοκίμων αστυφυλάκων, ξεναγήθηκαν στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Σχολής (κοιτώνες ανδρών και γυναικών, εστιατόρια κ.ά.) αλλά είχαν και την ευκαιρία να δούνε το πρακτικό μέρος του μαθήματος Οπλοτεχνικής-Σκοποβολής με πραγματικές βολές σε στόχους στο πεδίο βολής. Στο τέλος, παρακολούθησαν μαζί με τους δόκιμους αστυφύλακες το μάθημα της Ψυχολογίας σε διδακτήριο της Σχολής όπως και υποθετικά σενάρια ελέγχου οχημάτων και ύποπτων πολιτών. Ευχαριστούμε θερμά τη Διοικητή της Σχολής κ. Πουρναρά Αναστασία για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας και τη θερμή υποδοχή των μαθητών μας, την Αστυνόμο Α’ κ. Παγωνάκη Σαραντούλα, την Αστυνόμο Β’ κ. Λαμπούδη Μαρία, την Ανθυπαστυνόμο κ. Καραμπουναρλή Κωνσταντίνα, τον Υπαστυνόμο Α’ κ. Αθανάσογλου Μιχαήλ, τον Αστυνόμο Α’ κ. Τζανταρίδη Ηλία και τον Υπαστυνόμο Β’ κ. Δεληπουτουλούδη Απόστολο όπως και τους δευτεροετείς δόκιμους αστυφύλακες για την μετάδοση των επαγγελματικών γνώσεων και των εμπειριών τους, την αμεσότητά τους και την ευγένεια τους προς τους μαθητές μας.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ 2022-23

041-1ο-ΔΣ-ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ_signed_signed.cleaned

Το αστέρι της ευχής

Ο οργανισμός Make-A-Wish (Κάνε- μια -ευχή Ελλάδος) εδώ και 26 χρόνια εκπληρώνει ευχές παιδιών 3-18 ετών που νοσούν από σοβαρές ασθένειες.Η εκπλήρωση μιας ευχής των παιδιών με σοβαρές ασθένειες μπορεί να αποτελέσει ορόσημο για τη ζωή τους. Αντικαθιστά τον φόβο με την αυτοπεποίθηση, τη θλίψη με τη χαρά,το άγχος με την ελπίδα. Έτσι, λοιπόν,και οι μαθητές του σχολείου μας με μεγάλη προθυμία ανταποκρίθηκαν άμεσα σε αυτή την προσπάθεια του οργανισμού, βοηθώντας να πραγματοποιηθεί το όνειρο κάθε παιδιού. Μετά από λίγες μέρες έλαβαν ως αναμνηστικό το Αστέρι της Ευχής μαζί με το κορδελάκι που το συνόδευε.

Ευχαριστούμε πολύ τον οργανισμό που μας έδωσε την ευκαιρία να συνδράμουμε κι εμείς στο σπουδαίο και αξιέπαινο έργο τους και φυσικά νιώθουμε μεγάλη ικανοποίηση και συγκίνηση για την κινητοποίηση των μαθητών μας.

Ευχόμαστε το Αστέρι της Ευχής να συνοδεύει το κάθε παιδί και να του υπενθυμίζει να μην σταματά να αγωνίζεται για την υγεία και την ευτυχία του όπως και για κάθε όνειρό του!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος – Απόδειξη και πιστοποιητικό υιοθεσίας 65

Προς 1ο Δημοτικό Σχολείο Διδυμοτείχου

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς,

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την πολύτιμη στήριξή σας στο πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής κατά το σχολικό έτος 2022-2023.

Με τη δωρεά σας συμμετέχετε και εσείς ώστε να εκπληρωθούν ευχές παιδιών που πάσχουν από σοβαρές για τη ζωή τους ασθένειες. Το πρόγραμμα Αστέρι της ευχής εδώ και 24 χρόνια αποτελεί ένα από τα βασικά προγράμματα εξεύρεσης πόρων του οργανισμού μας ώστε να μπορούν να υλοποιηθούν ευχές παιδιών που έχουν στερηθεί την παιδική ανεμελιά.

Στα συνημμένα μπορείτε να βρείτε την απόδειξη της δωρεάς σας και το πιστοποιητικό υιοθεσίας ευχής του προγράμματος.

Σας ευχόμαστε υγεία και καλή δύναμη στο έργο σας! Θα θέλαμε ακόμα τα συνημμένα αρχεία να κοινοποιηθούν στο μαθητικό συμβούλιο εφόσον υπάρχει καθώς και στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο αποστακτήριο της Μάνης και στο Λαογραφικό Μουσείο των Μάρηδων

Την Τρίτη 29-11-2022 και την Τετάρτη 30-11-2022 οι μαθητές των Γ΄,Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου μας με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς και τον διευθυντή του σχολείου επισκέφθηκαν το χωριό Μάνη.

Πρώτος μας σταθμός το αποστακτήριο τσίπουρου του Συνεταιρισμού της Μάνης όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όλη τη διαδικασία απόσταξης του τοπικού παραδοσιακού ποτού . Ευχαριστούμε τους ανθρώπους του αποστακτηρίου για την πρόσκληση. Ιδιαίτερα τον πρόεδρο του Συναιτερισμού κ.Τσολακίδη Γεώργιο όπως και τον κ.Πουλιάκη Γεώργιο.

Δεύτερος σταθμός μας ήταν το Λαογραφικό Μουσείο Μάρηδων. Ένα ταξίδι στο χώρο και στον χρόνο…Μια αποτύπωση της ζωής της θρακικής αυτής φυλής σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων τους. 13 διαφορετικά χωριά και όμως τόσο ίδια. Ευχαριστούμε θερμά την κ. Ασπρογέρακα Αθανασία, την πρόεδρο της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Μάρηδων, για τον πολύτιμο χρόνο που μας αφιέρωσε και για την καλή της διάθεση να μας ξεναγήσει η ίδια στο μουσείο αλλά και τον σύζυγό της Ιωάννη Ασπρογέρακα για την δωρεά των βιβλίων με τίτλο “Τα ήθη και τα έθιμα της φυλής των Μάρηδων” από την προσωπική του συλλογή.

Οι μικροί ζαχαροπλάστες του ΣΤ1΄

Την Τρίτη 15/11/2022 οι μαθητές του ΣΤ1 με την δασκάλα τους κ.Μπαμπανδρέα Ζήνα έφτιαξαν το δικό τους αγαπημένο γλυκό,τον κορμό,με αφορμή την ενότητα της Γλώσσας με θέμα τη διατροφή. Έγιναν, λοιπόν, μικροί ζαχαροπλάστες λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής, ακολούθησαν τις οδηγίες της συνταγής και ετοίμασαν το γλυκό τους!Στο τέλος, αφού απόλαυσαν οι ίδιοι τη δημιουργία τους,γλύκαναν και όλους τους δασκάλους! Μπράβο σας, ήταν υπέροχο!!!

Πρόγραμμα σχολικής γιορτής για την επέτειο του Πολυτεχνείου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΓΙΟΡΤΗΣ-ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ-2022

Εκπαιδευτικές επισκέψεις

Επίσκεψη μαθητών Γ΄, Δ΄ και ΣΤ΄ τάξεων στο Εκθεσιακό Κέντρο Θράκης

Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022  οι μαθητές  των Γ’, Δ’ και ΣΤ’ τάξεων του σχολείου μας είχαν τη χαρά να επισκεφτούν το Εκθεσιακό Κέντρο Θράκης στο Κουφόβουνο ,στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων . Είδαν παραδοσιακές φορεσιές από τη Θράκη,  τάξεις με θρανία και βιβλία παλαιότερων εποχών, μαθητικές ποδιές, αλλά και άλλα εκθέματα από την προσωπική συλλογή του κ. Γιώργου Τοπαλίδη.

 Ευχαριστούμε από καρδιάς τον κύριο Γιώργο Τοπαλίδη για την φιλοξενία και την όμορφη ξενάγηση αλλά και για όσα έχει προσφέρει στον τόπο μας μέσα από τα μονοπάτια της παράδοσης και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην ανάδειξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς!

οι μαθητές παρακολουθούν σχετικό βίντεο με ήθη κι έθιμα της περιοχής
σχολική τάξη παλαιότερης εποχής
παραδοσιακή φορεσιά Ελληνοχωρίου
Αρβανίτικεςπαραδοσιακές φορεσιές Ανατολικής Θράκης
Παραδοσιακές φορεσιές Μακράς Γέφυρας
οι μαθητές χαίρονται τον αύλειο χώρο
παραδοσιακή φορεσιά Ν. Βύσσας
παραδοσιακή φορεσιά Πετρωτών

“Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα” Συνεργατική – μαθητική εφημερίδα Δημοτικών Σχολείων

Travelling-around-Greece_1st-issue_JUNE-2021

Δράση Ανακύκλωσης Πλαστικών Καπακιών 2020-21

Ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου ευχαριστεί για άλλη μια φορά τους μαθητές, τους γονείς και τους φίλους, που βοήθησαν στην υλοποίηση του προγράμματος της ανακύκλωσης. Στο φετινό πρόγραμμα, λόγω της πανδημίας, αποφασίστηκε να γίνει δωρεά στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, δύο θερμομέτρων και δύο οξύμετρων.

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα με υγεία, σεβασμό και αγάπη στο συνάνθρωπό μας.

Παναγιώτης Αλεξανδράκης

Συνέχεια ανάγνωσης

Παιδική Πασχαλιά (Διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη)

Συνέχεια ανάγνωσης