Category: Εκπαιδευτικές

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σουφλίου-Ανακύκλωση

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ – ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
Οι μαθητές της Α’, Β’ ΚΑΙ Δ’ τάξης την Τρίτη 9 Μαΐου επισκέφτηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής
Εκπαίδευσης Σουφλίου για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα με τίτλο “Διαχείριση απορριμάτων
– ανακύκλωση”.
Τα παιδιά παρακολούθησαν βιντεοπροβολή σχετικά με τα απορρίμματα και τους τρόπους
διαχείρισής τους. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην κομποστοποίηση των οργανικών απορριμάτων και
φυσικά στην ανακύκλωση. Τα παιδιά έμαθαν ποια υλικά είναι ανακυκλώσιμα και πόσες φορές
μπορούν αυτά να ανακυκλωθούν. Τέλος τονίστηκε η αναγκαιότητα προστασίας του περιβάλλοντος
με το να το διατηρούμε καθαρό.
Ακολούθησε πρακτικό κομμάτι όπου τα παιδιά κλήθηκαν να διαλέξουν μέσα από ένα σωρό με
απορρίμματα το υλικό που τους ζητούνταν κάθε φορά και να το τοποθετήσουν στον ανάλογο κάδο.
Μία διαδικασία που πραγματοποιήθηκε με τη χρήση γαντιών μιας χρήσης. Έπειτα τα παιδιά
έφτιαξαν το δικό τους ανακυκλώσιμο χαρτί από αποκόμματα εφημερίδων. Το δεύτερο μέρος του
προγράμματος έκλεισε με την ανάγνωση ενός μικρού παραμυθιού με θέμα την ανακύκλωση.
Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους του προγράμματος, κύριο Κουτσούλα Ηλία και Μπαΐρα
Χαράλαμπο για την εξαιρετική τους παρουσίαση.
Προστατεύουμε το περιβάλλον ακολουθώντας 3 συμβουλές:
• Προσπαθούμε να μην υπερκαταναλώνουμε.
• Αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε προϊόντα μιας χρήσης.
• Προτιμούμε επαναχρησιμοποιούμενα προϊόντα και ανακυκλώσιμα υλικά τα οποία μετά τη
χρήση τους τοποθετούμε στους ανάλογους κάδους!
Η σωστή διαχείριση των απορριμάτων ξεκινάει από εμάς!

PDF Embedder requires a url attribute

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σουφλίου-κύκλος νερού

Στις 3 Μαΐου τα τμήματα ΣΤ1, ΣΤ2 και Δ επισκέφτηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Σουφλί και παρακολούθησαν το πρόγραμμα με τίτλο “Πηγές νερού” το οποίο πραγματοποιήθηκε από τους κυρίους Κουτσούλα Ηλία και Μπαΐρα Χαράλαμπο.

Τα παιδιά παρακολούθησαν ενημερωτικό βίντεο σχετικά με το νερό και την αξία του. Ποια είναι η σύνθεση του νερού; Σε ποιες μορφές το συναντάμε; Πώς καταλήγει στις βρύσες μας; Είναι όλα τα νερά πόσιμα; Πώς μολύνονται οι υδάτινοι πόροι; Σε αυτά και σε πολλά ακόμα ερωτήματα δόθηκαν απαντήσεις και επεξηγήσεις.

Μετά το θεωρητικό κομμάτι ακολούθησε περιήγηση στην πόλη του Σουφλίου όπου οι μαθητές είδαν από κοντά το παραδοσιακό πηγάδι, το μαγκανοπήγαδο και το παλαιό παγοπωλείο της πόλης.

Τα παιδιά επισκέφτηκαν τρεις διαφορετικές πηγές όπου μέτρησαν τη θερμοκρασία του νερού, τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος, τον χρόνο ροής του νερού και πήραν δείγματα ώστε αυτά να αναλυθούν από τους ειδικούς και να διαπιστωθεί εάν το νερό των πηγών είναι πόσιμο ή όχι. Στο τέλος έγινε η σύγκριση των μετρήσεων που πραγματοποιήθηκαν και στις τρεις πηγές.

Ένα εξαιρετικό πρόγραμμα που υπενθύμισε σε όλους μας πως το νερό είναι πολύτιμο και η ρύπανσή του μας αφορά όλους.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Σχολή Αστυφυλάκων

Την Τετάρτη 29/3/2023 και την Πέμπτη 30/3/2023 οι μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου μας μαζί με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη,στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, στη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου. Η αποστολή του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμότειχου είναι η σύγχρονη, επιστημονική, θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των Δοκίμων Αστυφυλάκων, η οποία αποβλέπει στην άρτια επαγγελματική κατάρτιση, τη γενική μόρφωση και την κατάλληλη σωματική και ψυχική προετοιμασία των εκπαιδευόμενων, με στόχο τη μεγιστοποίηση της προσφοράς αυτών στην Πολιτεία και στο κοινωνικό σύνολο. Έτσι, και οι μαθητές μας παρακολούθησαν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων βιντεοπροβολή με το ημερήσιο πρόγραμμα εκπαίδευσης των δοκίμων αστυφυλάκων, ξεναγήθηκαν στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Σχολής (κοιτώνες ανδρών και γυναικών, εστιατόρια κ.ά.) αλλά είχαν και την ευκαιρία να δούνε το πρακτικό μέρος του μαθήματος Οπλοτεχνικής-Σκοποβολής με πραγματικές βολές σε στόχους στο πεδίο βολής. Στο τέλος, παρακολούθησαν μαζί με τους δόκιμους αστυφύλακες το μάθημα της Ψυχολογίας σε διδακτήριο της Σχολής όπως και υποθετικά σενάρια ελέγχου οχημάτων και ύποπτων πολιτών. Ευχαριστούμε θερμά τη Διοικητή της Σχολής κ. Πουρναρά Αναστασία για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας και τη θερμή υποδοχή των μαθητών μας, την Αστυνόμο Α’ κ. Παγωνάκη Σαραντούλα, την Αστυνόμο Β’ κ. Λαμπούδη Μαρία, την Ανθυπαστυνόμο κ. Καραμπουναρλή Κωνσταντίνα, τον Υπαστυνόμο Α’ κ. Αθανάσογλου Μιχαήλ, τον Αστυνόμο Α’ κ. Τζανταρίδη Ηλία και τον Υπαστυνόμο Β’ κ. Δεληπουτουλούδη Απόστολο όπως και τους δευτεροετείς δόκιμους αστυφύλακες για την μετάδοση των επαγγελματικών γνώσεων και των εμπειριών τους, την αμεσότητά τους και την ευγένεια τους προς τους μαθητές μας.

Παρουσίαση του εθίμου Halloween

 

 

Στα πλαίσια της γνωριμίας μας με πολιτισμούς άλλων λαών, ξεκινώντας από λαούς των οποίων οι γλώσσες διδάσκονται στο σχολείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα, σήμερα 11 Οκτώβρη, παρουσιάστηκε το έθιμο του Halloween. Στην παρουσίαση συμμετείχαν τα παιδιά της Δ΄τάξης με την εκπαιδευτικό της γαλλικής γλώσσας και περιλάμβανε πληροφορίες σχετικά με το έθιμο που γιορτάζεται στη δυτική Ευρώπη, στις ΗΠΑ και στον Καναδά.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ταξίδι στην ενδοχώρα της Θράκης μέσω του ποταμού Έβρου και των παραποτάμων του

Μέρος της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην αυλή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου με θέμα: «Η ΘΡΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ», στις 14 Ιουνίου 2017.

Εκδήλωση για τον ρόλο του αίματος στη ζωή μας

Την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017, στις 11.45, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του σχολείου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με τίτλο «Ο ρόλος του αίματος στη ζωή μας». Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού σχολείου, σε συνεννόηση με τον Διευθυντή του σχολείου, επέλεξε  να καλέσει την ιατρό κ. Χατζηαθανασίου-Σκούπα Δέσποινα για την ενημέρωση των μαθητών, γνωρίζοντας την ευαισθησία της στα παιδιά και την επιτυχημένη της πορεία ως ιατρός. Άλλωστε και  η ίδια φοίτησε στο σχολείο μας.

Συνέχεια ανάγνωσης

“Παλαιολόγεια 2017”- Ημέρα αφιερωμένη στον τελευταίο αυτοκράτορα του Βυζαντίου

Συνέχεια ανάγνωσης

Το λούνα παρκ της ανακύκλωσης

 

 

Το πρωί της Τετάρτης 24 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε μπροστά στο Δημαρχείο η ψυχαγωγική ? εκπαιδευτική δράση «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης». Η δράση υλοποιήθηκε από τον Δήμο Διδυμοτείχου σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.  Συνέχεια ανάγνωσης

Εκπαιδευτική επίσκεψη στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα (11/5/2017)

Συνέχεια ανάγνωσης

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο ενημέρωσης αρχαιολογικών χώρων (11/5/2017)

Συνέχεια ανάγνωσης