Παιχνίδι: 200 Χρόνια από την Επανάσταση (Δ΄, Ε΄ & ΣΤ τάξη)

Είναι ένα ταξίδι 200 χρόνια πριν, στην εποχή του αγώνα για απελευθέρωση, στο οποίο τα παιδιά των μεγάλων τάξεων (Δ’, Ε’ και Στ’) παίζουν και συμμετέχουν.

Read More

Περιβάλλον – Η προστασία του δάσους (Για μαθητές Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄)

Online Εκπαιδευτικό Λογισμικό Περιβάλλον – Η προστασίατου δάσους (Για μαθητές Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄)

Read More

Επισκεφθείτε τα Μετέωρα, “το μέσο του ουρανού”

Το Street View είναι ένας μοναδικός τρόπος να εξερευνήσει κάποιος νέα μέρη, να βρει τον προορισμό για τις διακοπές του ή να εντοπίσει με ακρίβεια μια διεύθυνση. Η Ελλάδα ήταν η 56η χώρα που εντάχθηκε στο Street View τον Ιούνιο του 2014. Από τις 24 Μαρτίου 2015 η πλατφόρμα εμπλουτίζεται […]

Read More

Πώς βρέθηκε η Νίκη της Σαμοθράκης;

Στις 15 Απριλίου του 1865, η αρχαιολογική αποστολή του Γάλλου υποπρόξενου Καρόλου Σαμπουαζό, έκανε ανασκαφές στα βόρεια της Σαμοθράκης. Τότε ένας Έλληνας εργάτης αναφώνησε «Κύριε, εύραμεν μια γυναίκα»! Είχε βρει τα πόδια και τον κορμό της Νίκης της Σαμοθράκης.

Read More

Το μυστικό που χτίστηκε η Αγία Σοφία

Ο Βυζαντινός Ναός της Ύπατης Σοφίας του Ένσαρκου Λόγου του Θεού, περισσότερο γνωστή ως Αγία Σοφία ή Αγια-Σοφιά, γνωστός και ως Ναός της Αγίας του Θεού Σοφίας ή απλά η μεγάλη Εκκλησία, ήταν από το 360 μέχρι το 1453 ορθόδοξος καθεδρικός ναός της Κωνσταντινούπολης, με εξαίρεση την περίοδο 1204 – 1261 κατά […]

Read More

Παύλος Μελάς (29 Μαρτίου 1870 – 13 Οκτωβρίου 1904)

Παύλος Μελάς 29 Μαρτίου 1870 ? 13 Οκτωβρίου 1904 Πορτρέτο του Παύλου Μελά από τον Γεώργιο Ιακωβίδη Τόπος γέννησης Μασσαλία, Γαλλία Τόπος θανάτου Στάτιστα Παρατσούκλι Μίκης Ζέζας Εθνικότητα Έλληνας Χώρα υπηρεσίας  Ελλάς (1891-1904) Κλάδος Ελληνικός Στρατός Βαθμός Λοχαγός Σημαντικές μάχες/ πόλεμοι Μακεδονικός Αγώνας Ο Παύλος Μελάς (29 Μαρτίου 1870 – 13 Οκτωβρίου 1904) ήταν αξιωματικός πυροβολικού του ελληνικού στρατού και πρωτεργάτης του Μακεδονικού αγώνα. Ήταν γιος του Μιχαήλ Μελά και γαμπρός […]

Read More

Ας εξερευνήσουμε την Ευρώπη!

Ευρώπη: μια πανέμορφη ήπειρος με συναρπαστική ιστορία. Εξέθρεψε πολλούς διάσημους επιστήμονες, εφευρέτες, καλλιτέχνες και συνθέτες, καθώς και φημισμένους διασκεδαστές και επιτυχημένους αθλητές.

Read More

Αυτοσχέδια μουσικά όργανα των μαθητών της Ε΄τάξης

Κουδουνίστρες, ξυλάκια, μπαστούνι της βροχής, άρπα είναι ορισμένα από τα αυτοσχέδια μουσικά όργανα που κατασκεύασαν οι μαθητές της Ε΄ τάξης του σχολείου μας, στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας.

Read More

Πανοραμική άποψη 360 μοιρών της Αγίας Σοφίας

  Η Αγία Σοφία είναι το πρώτο κτίσμα που χτυπάει στα μάτια του επισκέπτη, καθώς εισέρχεται από την Προποντίδα. Το ξεχωριστό αυτό σημείο είχαν επιλέξει για να χτίσουν τους ναούς τους, αιώνες πριν από τους Βυζαντινούς, οι ειδωλολάτρες.

Read More