Κατασκηνώσεις Ν. Περάμου Καβάλας

Κατασκηνώσεις

«Παιδική Εξοχή Μάκρης» για το καλοκαίρι 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-1

Περιβάλλον – Η προστασία του δάσους (Για μαθητές Α΄, Β΄, Γ΄)

Online Εκπαιδευτικό Λογισμικό

Περιβάλλον – Η προστασία του δάσους (Για μαθητές Α΄, Β΄, Γ΄)

Το παράξενο ταξίδι του Φουντούλη (Νηπιαγωγείο- Α΄& Β΄ Δημοτικού)

Online Εκπαιδευτικό Λογισμικό (πατήστε πάνω στην εικόνα)

 

Μελέτη του Περιβάλλοντος (τάξεις Α’-Δ’)

Online Εκπαιδευτικό Λογισμικό (πατήστε πάνω στην εικόνα)

 

Θέλεις να μάθεις παίζοντας; (Τάξεις Α΄- Β΄- Γ΄)

Το Jele είναι ένα εκπαιδευτικό λογισμικό με βάση την ύλη του σχολείου για τις τάξεις Α΄, Β΄ και Γ΄ Δημοτικού. Για την Α΄ Δημοτικού υπάρχουν 221 δραστηριότητες, για τη Β΄ Δημοτικού 250 και για τη Γ΄ τάξη 255 δραστηρίοτητες. 

Όλες οι δραστηρίοτητες είναι εμπλουτισμένες με ήχο, κίνηση, έξυπνους διαλόγους, έτσι ώστε τα παιδιά να ζήσουν μια περιπέτεια μαζί με τους ήρωες του Jele: τον Εξερευνητή, την Παρατηρητική, τον Άτακτο, την Εργατική κλπ.

Υλικό για το μάθημα των Αγγλικών

Online Εκπαιδευτικό Λογισμικό

Αγγλικά Δ΄& Ε΄

Υλικό για το μάθημα των Θρησκευτικών

Online Εκπαιδευτικό Λογισμικό

Θρησκευτικά Ε΄- Στ΄

Υλικό για το μάθημα των Μαθηματικών

Online Εκπαιδευτικό Λογισμικό

Μαθηματικά Ε΄- Στ΄

 

Παιδική Πασχαλιά (Διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη)

Συνέχεια ανάγνωσης

Tο πρώτο μου Πάσχα – Γρηγόριος Ξενόπουλος

(από το βιβλίο: Aνθολόγιο για τα παιδιά του Δημοτικού, μέρος Γ΄, Oργανισμός Eκδόσεως Διδακτικών Bιβλίων, 1975)


Aγαπητοί μου,
 
Aυτές τις ημέρες ξαναγυρίζω πάντα στα παιδικά μου χρόνια. Kαι θυμάμαι τις θαυμάσιες εκείνες γιορτές που χαιρόμουν στην πατρίδα μου, όταν ήμουν μικρό αμέριμνο παιδί κι είχα τους καλούς μου γονείς να με φροντίζουν και να μ’ οδηγούν σε όλα. Φυσικά και στην εκκλησία ή στα «θρησκευτικά μου καθήκοντα». Όσο ήταν χειμώνας, η μητέρα μου μ’ έπαιρνε μαζί της στον Άι-Γιάννη ή στη Φανερωμένη, τις γειτονικές μας εκκλησίες, που λειτουργούσαν κάπως αργά – από τις οχτώ η μια, από τις εννιά η άλλη. Mα όταν έμπαινε η άνοιξη, που μπορούσα να ξυπνώ και να βγαίνω πιο πρωί, ο πατέρας μου μ’ έπαιρνε στην Eπισκοπιανή ή στον Άγιο Xαράλαμπο, εξοχικές εκκλησίτσες αυτές, σ’ ένα ωραίο παραθαλάσσιο προάστιο, που λειτουργούσαν από τις επτά. Mετά τη λειτουργία, κάναμε κι έναν ωραίο περίπατο στους Kήπους και γυρίζαμε λιγάκι κουρασμένοι μα πολύ ευχαριστημένοι κι οι δυο.

Συνέχεια ανάγνωσης

Όλα τα κόλπα για τέλεια πασχαλινά αυγά!

Με το Πάσχα να πλησιάζει, οι παρακάτω συμβουλές για το σωστό βράσιμο και βάψιμο των αυγών, σίγουρα θα σας φανούν χρήσιμες!

Βασικές συμβουλές:

Μην βάψετε πολύ φρέσκα αυγά, δεν ξεφλουδίζονται καλά, γιατί το ασπράδι είναι κολλημένο πάνω στο τσόφλι και όταν βράσουν, ξεκολλάει μαζί με αυτό. Αφήστε τα αυγά να βράσουν σε καυτό νερό, αλλά σε σβηστή πλέον εστία. Αυτό είναι το μυστικό για να γίνει το ασπράδι τρυφερό και όχι λαστιχωτό και ο κρόκος να μην αποκτήσει το πράσινο στεφανάκι του θείου και του σιδήρου.

Συνέχεια ανάγνωσης

Μεγάλη Σαρακοστή: Προετοιμασία για το Πάσχα

Τη Μεγάλη Σαρακοστή η Εκκλησία μας δίνει ευκαιρίες για να προετοιμαστούμε για το Πάσχα...

Τη Μεγάλη Σαρακοστή η Εκκλησία μας δίνει ευκαιρίες για να προετοιμαστούμε για το Πάσχα…
Η ζωή του χριστιανού μοιάζει με τη ζωή του αθλητή.

Κάθε αθλητής, όταν επιθυμεί να διακριθεί στους αγώνες που παίρνει μέρος, προετοιμάζεται όσο μπορεί καλύτερα, ώστε, όταν φτάσει η κατάλληλη ώρα να είναι έτοιμος. Αθλείται πολύ, προσέχει τη διατροφή του και ζει μετρημένη ζωή. Όπως οι αθλητές, έτσι και η Εκκλησία μας έχει ορίσει διάφορες περιόδους προετοιμασίας για το χριστιανό, ώστε να είναι έτοιμος να ζήσει τις μεγάλες γιορτές της Χριστιανοσύνης.

Τη Μεγάλη Σαρακοστή ο χριστιανός προετοιμάζεται για το Πάσχα

Η σπουδαιότερη περίοδος μιας τέτοιας προετοιμασίας είναι η Μεγάλη Τεσσαρακοστή ή Σαρακοστή όπως λέει ο λαός μας. Λέγεται έτσι, επειδή διαρκεί σαράντα μέρες και είναι σημαντική, διότι την περίοδο

?γι? αυτό και μας καλεί να συμ­μετέχουμε στις ακολουθίες της.

αυτή προετοιμαζόμαστε για να υποδεχθούμε τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση του Χριστού. Την περίοδο αυτή, που ξεκινά από την τελευταία Κυριακή των Απόκρεω και ολοκληρώνεται το Σάββατο του Λαζάρου, η Εκκλησία καλεί τον άνθρωπο να ζήσει, όπως και οι αθλητές πριν από τον αγώνα, μετρημένη ζωή! Συνέχεια ανάγνωσης

Ευχαριστήριο Δωρεάς

ΑΠΟΔΟΧΗ-ΔΩΡΕΑΣ-ΑΠΟ-ΤΟ-ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Δωρεά εξοπλισμού στην Ορθοπεδική Κλινική του νοσοκομείου Διδυμοτείχου


Την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019, αντιπροσωπεία μαθητών και εκπαιδευτικών του Σχολείου μας παρέδωσε  στην ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου Διδυμοτείχου ένα περιπατητικό πλαίσιο (Π), ένα ζεύγος παιδικών βακτηρίων, ένα ζεύγος βακτηρίων ενηλίκων και ένα αντισηπτικό, στα πλαίσια του προγράμματος ανακύκλωσης πλαστικών καπακιών που εφαρμόζεται στο Σχολείο μας.
«Η προσπάθεια συνεχίζεται!».
Συνέχεια ανάγνωσης

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ «31ο ΑΤΟΜΙΚΟ ΚΑΙ 17ο ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ Π.Ε. ΕΒΡΟΥ

LAST_ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ_Π.Ε.-Έβρου

Ενημέρωση σχετικά με την εποχική γρίπη

Με αφορμή ερωτήματα σχετικά με την εμφάνιση της εποχικής γρίπης, συστήνονται στις σχολικές μονάδες οι ακόλουθες οδηγίες με σκοπό την πρόληψη της εξάπλωσής της:

  1. Συστήνεται για την αποφυγή της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης να τηρούνται οι κανόνες ατομικής υγιεινής, όπως:
  2. Παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης αναμένουν, σε χώρο όπου δε θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους, οι οποίοι θα πρέπει να ειδοποιούνται αμέσως.
Συνέχεια ανάγνωσης